Löjrom med rårakor på midsommarafton? Nja, det här var ju igår kväll. Jag insåg igår att det är midsommarafton imorgon och med tanke på hur våra svenska traditioner ser ut så förelåg det en överhängande risk för champagnetorka. Eftersom jag helst undviker champagnetorka så beslutade jag mig för att stämma i bäcken. Champagne med löjrom och rårakor på lillmidsommarafton verkade vara en god idé. Och se, det var till och med en strålande idé. Gott så det förslog men det var naturligtvis ingen överraskning. Det är det ju alltid. Löjrom och bubblande drycker är en sällsynt bra kombination. De små fiskäggen som krossas i munnen och blir nedsköljda med bubblor är fantastiskt gott. Därför vill jag gärna slå ett slag för löjrom med rårakor -Mitt i sommaren.
Löjrom med rårakor, rödlök och crème fraiche
Ingredienser (4 port)
- 4 medelstora potatisar av fast sort
- 250g Löjrom
- 1 medelstor rödlök
- 1-2dl creme fraiche
- smör till stekning
- salt
- dillvippa till garnering
- ett gott bröd att rosta
Gör så här
- Skala och råriv potatisen grovt.
- Finhacka rödlöken.
- Stek rårakorna på medelvärme. Tryck till dem ordentligt i stekpannan. Salta under stekningen.
- Lättrosta samtidigt brödet i en annan stekpanna tillsammans med ett par droppar olivolja.
- Lägg upp rårakorna, löjrommen, rödlök och cremefraice på tallrikar.
- Garnera löjrommen med en dillvippa.
- Servera tillsammans med det rostade brödet och ett glas eller två av en god Champagne eller annat torrt bubbel.
Vintips
Löjrom med rårakor, rödlök och crème fraice
Bli först med att kommentera