När man vill äta men inte laga

Äta men inte laga
Äta men inte laga

Äta vill man ju varje dag, men det är inte alltid som man har lust att laga mat. Som tur är så finns det lösningar på det problemet. Ett styng av lutheranskt dåligt samvete för att jag tar den enkla vägen finns där, men det sopar jag enkelt och nonchalant bort. Är man hungrig så är man. Räcker inte tiden och matlagningslusten till så är det bara att anpassa sig, när man vill äta men inte laga.

Jag gjorde en räd hos Staffan på Hemköp och nöp åt mig en liten påse färdig potatisgratäng samt en påse blandsallad med rädisa och morot. I charkdisken beställde jag skivad rostbiff och fick den vanliga frågan om jag ville ha med kryddor eller utan. Ett kort ögonblick vacklade jag men tog sedan steget fullt ut och valde med kryddor.

Rostbiff med potatisgratäng och blandsallad (4 port)

  • 800 g färdig potatisgratäng (räcker till ca 3-4 port)
  • 1 påse god sallad
  •  500 g skivad rostbiff (ca 125 g/port)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Töm upp potatisgratängen i en ugnsfast form och grädda i ca 20 min.
  3. Häll upp salladen i en skål och blanda med lite olivolja och vitvinsvinäger.
  4. Lägg upp rostbiffen snyggt på ett uppläggningsfat.

Vintips

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*