Vem gillar inte lättlagade goda maträtter? Det är bara pastans koktid som avgör hur lång tillagningstiden blir för den här smarta rätten. Pasta med färskost och kallrökt lax -smart & snabbt.
Strålande Sickan
Jag brukar alltid köpa lite för mycket kallrökt lax till jul och till påsk. Men jag vet att det inte gör något eftersom jag, precis som Sickan i Jönssonligan, har en plan. Ett litet paket kallrökt lax som blivit över är grunden i den här rätten. Det behöver bara kompletteras med lite färskost och några tomater.
Pasta med färskost och kallrökt lax
Ingredienser
- 150 gram pasta av valfri typ (150g torkad eller 200g ”butiksfärsk”)
- 150 gram kallrökt lax i skivor
- 100 gram smaksatt färskost t.ex. vitlök & örter
- 2-3 msk pastavatten
- 4-5 småtomater
Gör så här
- Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite pastavatten.
- Dela laxskivorna i mindre bitar
- Häll av pastan och blanda den med färskost och lax samt späd med pastavattnet till lagom konsistens.
- Lägg upp på djupa tallrikar och garnera med delade småtomater.
Övrigt
1 Trackback / Pingback