Pilgrimsmusslor -Asian Style

Pilgrimsmusslor -Asian Style
Pilgrimsmusslor -Asian Style

På nyårsaftonen hade vi uppdraget att laga förrätten. Vi var på nyårsfest hos goda vänner i Alingsås och fick äran att laga förrätten efter ett givet recept. Eftersom vi fick veta uppdraget några veckor i förväg så hann vi provlaga rätten. Pilgrimsmusslor är fantastiskt gott och går dessutom att variera i det oändliga. Den här gången skulle det bli pilgrimsmusslor -Asian style.

Provköket

Vid provlagningen hemma i vårt eget kök i mellandagarna delade jag och Lena upp momenten mellan oss för att det skulle gå smidigt när det sedan blev skarp läge. Provlagningen fungerade alldeles utmärkt och resultatet blev lyckat.

Skarpt läge

Receptet var hämtat från arla.se och gick att förbereda till vissa delar. Vi ansade och hackade svamp, brysselkål, chili och vitlök. Därmed var ju hel del av jobbet gjort. Det är alltid svårare att laga mat i någon annans kök men vi fick till riktigt bra. Jag har en annan kompis som jag har varit med och lagat herrmiddagar hos många gånger och i hans kök ligger allting i ”fjärde lådan”, så där är det extra enkelt att vara gästkock.

Lyckat resultat

Utförandet av uppdraget gick perfekt så när som på en detalj. Vi glömde koriandern. Tallrikarna stod redan på bordet när vi kom på det så jag gjorde en räd till köket i bästa ninjastil, hämtade en kruka koriander och med måttlig elegans strödde jag några korianderblad över varje tallrik. Om jag, med illa dold stolthet, får säga det själv så blev ”pilgrimsmusslor asian style” en succé. Lena och jag fick godkänt. Vår förrätt avnjöts tillsammans med en god Champagne, (Bollinger Special Cuvée), vilket självklart var en strålande kombination. Varmrätten bestod av en sous-vide-lagad ”oxfilé med rödvinssås och mandelpotatispuré” à la maison och desserten en smarrig ”exotisk Pavlova med mango, rom och kokos”. God mat, goda drycker och goda vänner -Kan man ha det bättre?

 

Länk

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*