Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås

Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås
Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås
Härliga stora, saftiga köttbullar som hela familjen tycker om. Det är en perfekt söndagsmiddag och blir det något över så passar den bra i matlådan till jobbet på måndag. Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås är enkla att laga och är även perfekta att värma på dagen efter. Servera köttbullarna i tomatsås pasta så får det en omisskännlig italiensk touch, och ackompanjeras då självklart bra med ett gott italienskt rödvin.

Ingredienser – Torbjörns högrevsköttbullar i tomatsås

Tomatsås

  • 1 medelstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400g passerade tomater
  • 400g krossade tomater
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Olivolja

Köttbullar

  • 1 kg högrevsfärs
  • En riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • En halv kruka strimlade basilikablad
  • Två ägg
  • 1,5-2 dl riven Västerbottensost
  • 2-3 tsk Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

Tomatsås

  1. Finhacka lök och vitlök
  2. Krydda med svartpeppar och fräs den mjuk i olivolja.
  3. Häll på tomaterna (skvätter lätt).
  4. Strimla basilikabladen och tillsätt dem tillsammans med socker och salt.
  5. Låt putta i trekvart.

Köttbullarna

  1. Blanda alla ingridienserna i en stor skål och smaka av med salt och peppar.
  2. Forma stora köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.
  3. Låt gärna köttbullarna gosa till sig 5-10 minuter i tomatsåsen innan servering.
  • Servera med spagetthi, eller annan pasta, bröd och ett glas gott rött vin.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*