Rostad grönsakssallad -med fänkål, zucchini och flera sorters paprika

Rostad grönsakssallad -med fänkål, zucchini och flera sorters paprika
Rostad grönsakssallad -med fänkål, zucchini och flera sorters paprika

Rostade grönsaker är fantastiskt gott till sommarens grillrätter. Hoppa över potatisen och pommes fritten och satsa mera på gröna tillbehör. Det spelar ingen roll om du har grillat kyckling, lax eller ryggbiff. Rostade grönsaker passar lika bra till allt. Gör gärna lite mera så kan du använda den kall nästa dag till goda smörrebröd. Prova att laga rostad grönsakssallad -med fänkål, zucchini och flera sorters paprika.

 

Smörrebröd med abborre på rostade grönsaker och min egen remouladesås
Skriv ut receptet

Rostad grönsakssallad

Måltid: tillbehör
Kök: Svenskt
Sökord: Fänkål, Paprika
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 200 gram padronepaprika delad på längden
  • 1 gul paprika strimlad
  • 1 röd paprika strimlad
  • 1 fänkål tunt skivad
  • 1 rödlök i små klyftor
  • 1 zucchini i slantar som delas i kvartar
  • 1 chili/spansk peppar fint slantad
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • gärna ett par timjankvistar om du har

Gör så här

  • Blanda ingredienserna tillsammans med olivolja i en bunke.
  • Rosta på 200°C i ugnen i 15-20 minuter. Rör runt ett par gånger under tiden.

Övrigt

Ett bra tillbehör till kött fisk och fågel.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Be the first to comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Betyg





*