Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön -frasigt gott till drinken

Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön -frasigt till drinken
Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön -frasigt till drinken

Smördeg är en välsignelse när man vill fixa ett gott drinktilltugg snabbt och lätt. Om man som jag köper färdig smördeg så är det bara att ta fram den ur kylen eller frysen och sätta ugnen på 220 grader. Innan ugnen har hunnit upp i temp så har du hunnit pensla smördegen med ägg, rivit över ädelosten och strött över sesamfrön. Skär sedan lagom breda remsor som du vrider ett varv och lägger på ett bakplåtspapper på en plåt och -Skjuss in i ugnen. Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön -frasigt gott till drinken.

Snabbt och enkelt drinktilltugg

Det bästa med drinktilltugg på smördeg är att det, förutom att det är gott och lyxigt, går att variera i det oändliga. Ädelost, parmesan, västerbottensost, sardeller, örtkryddor eller varför inte bara som de är äggpenslade och härligt frasiga.

Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön -frasigt gott till drinken

Det här drinktilltugget passar perfekt till en cocktail eller till ett glas bubbel. De har en härligt frasig konsistens och är lätta att äta samtidigt som de har en lite lyxig uppsyn utan att vara svåra eller komplicerade att göra.

Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön -frasigt till drinken
Skriv ut receptet

Smördegspinnar med ädelost och sesamfrön

Måltid: Drinktilltugg
Kök: Frankrike
Sökord: Ädelost, Sesamfrön, smördeg
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 125 gram smördeg
  • 1 ägg
  • 100 gram ädelost
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 °C.
  • Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  • Riv över ädelost och strö över sesamfrön.
  • Skär i ca 15 mm breda remsor som du vrider ett varv och lägger på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de är gyllenbruna. Passa dig så att du inte bränner dem. Det går fort det sista...

Övrigt

Passa dig så att du inte bränner dem. Det går fort det sista...
 
Servera dem något avsvalnade eller kalla.

Länkar

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*