När du vill göra det lätt för dig och kunna servera ett riktigt gott lite smålyxigt drinktilltugg så är smördegspinnar med parmesan och sesamfrön ett givet val. Det är bara att ta fram smördegen ur frysen eller kylen, sätta på ugnen och och sätta igång. Det som tar mest tid är att värma upp ugnen.
Färdig smördeg
Att göra smördeg är något som jag med varm hand överlåter åt proffsen. Det är mycket enklare att köpa en rulle eller en paket plattor med färdig smördeg som man kan ha kylen eller i frysen. Då är det bara att pensla den med ägg, riva över lite ost och strö över sesamfrön samt grädda. Det kan inte bli mycket enklare.
Smördegspinnar med parmesan och sesamfrön
Smördegspinnar med parmesan och sesamfrön
Ingredienser
- 200-250 gram färdig smördeg (rulle eller plattor)
- 1 ägg (uppvispat)
- 100 gram finriven parmesanost
- 1,5 msk sesamfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pensla smördegen på ena sidan med uppvispat ägg.
- Strö över finriven parmesanost och sesamfrön.
- Skär degen i ca 15 mm breda remsor.
- Vrid remsorna ett varv och lägg dem var för sig på en plåt med baklåtspapper.
- Grädda i 10-15 min tills de har fått fin färg.
Övrigt
Flera drinktilltugg
Flera inspirationsrecept hittar du på bl.a. zeta.se.
Testar imorgon verkar inte kunna bli enklare