Löjromschips -Det perfekta tilltugget till bubbel

Löjromschips -Det perfekta tilltugget till bubbel
Löjromschips -Det perfekta tilltugget till bubbel
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

En favorit bland tilltugg. Oavsett om du kallar dina tilltugg för snacks, tapas, antipasti eller hors-d’oeuvre så är det lika gott till ett glas bubbel. För några dagar sedan var vi på fest hos våra goda vänner i Alingsås och blev bjudna på just det. Visst är det en bra start på en fest när det ställs fram generösa fat med läckra tilltugg och hälls upp bubbel så det skummar över. Jag är inte särskilt svår att bjuda på vare sig tilltugg eller bubbel, men om det är just den här kombinationen så är jag förlorad. Löjromschips -Det perfekta tilltugget till bubbel.

Löjrom -från siklöja

Löjrom kommer från fisken siklöja som finns i norra Europa. Den lever i söt-, eller bräckvatten och är landskapsfisk i Norrbotten. Kalix löjrom är sedan 2010 en skyddad ursprungsbeteckning och fiskarna runt Spiken i Vänern arbetar för att Vänerlöjrom också skall bli ursprungsskyddad.

Löjromschips -Det perfekta tilltugget till bubbel

Ingredienser

  • Naturella saltade potatischips
  • Löjrom
  • Finhackad rödlök
  • Creme fraiche eller smetana
  • Dill till garnering

 

Löjromschips -på lila fat
Löjromschips -på lila fat
Löjromschips -på grönt fat
Löjromschips -på grönt fat

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*