Tid för snabblagad mat som förgyller vardagen

Salciccia som blev till köttbullar. Korv utan skinn rullade till köttbullar med pasta
Salciccia som blev till köttbullar. Korv utan skinn rullade till köttbullar med pasta

Tid. Det är sannolikt bland det värdefullaste vi har och därmed svårt att sätta ett pris på. När man går på semester kan det kännas oändligt långt till vardagen igen och när man inte längre vet vilken veckodag det är, då är man avkopplad. Att både laga och äta god mat under ledigheten är ofta en del av njutningen för många. Behovet av att ha snabblagad mat finns inte på samma sätt under lediga och långa sommardagar.

Ett vanligt kalenderår består av ca + 60% vardagar – alltså mer än hälften av alla lediga dagar, för de allra flesta av oss. Förutom jobbet så är det många andra aktiviteter som ska hinnas med som t.ex. träning, kurser eller annat. Ett behov som alltid är oförändrat är att vi behöver äta. Äta både nyttig och god mat. Kanhända att det ändå är middagarna som får stå lite åt sidan i en stressig vardag. Det är inget fel med korv och snabbmakaroner, men som med det mesta, är det bäst med lagom. Det finns smarta lösningar utan att behöva laga snabbmakaroner eller köpa hämtmat när det är kris med tiden. Utbudet av färdiga middagslösningar med bra recept och råvaror genom en matkasse är stort och det finns även special-matkassar med snabblagad mat.

Bortsett från att man helt enkelt kan köra förbi mataffären på vägen hem från jobbet, så finns fler positiva sidor med en färdig matkasse. För att nämna några bra saker så är det minskat matsvinn och recept baserat på säsongens varor. Naturligt och miljövänligt. Recepten planeras för att allt ska användas under veckan och det blir sällan några tråkiga rotsaker som blir liggande kvar i kylskåpet.

Efter en tuff arbetsdag kan man också längta hem för att laga och äta en meny som någon annan bestämt. Ibland kan man möjligen bli lite tveksam för att använda en kreativ kryddblandning i maten, (som t.ex. kanelrostad sötpotatis), men då hade man missat alla nya smaker och favoriträtter. Det finns oändligt många smaksammansättningar och kreativa middagar och en matkasse förnyar utan tvivel receptbanken. Vem har gjort en Tacotårta istället för vanliga tacos?

För att ta vara på alla lika värdefulla vardagar med en enklare logistik, utan att kompromissa med matlagningen, kan lösningen vara snabblagad mat med goda varierade recept i en matkasse.

Det finns ett stort utbud av mat att handla på nätet och på matkasse.se kan man enkelt hitta i det stora sortimentet av mat som finns att köpa direkt hem till dörren.

Smakprov på tre korvrätter i olika format med en gemensam nämnare; middag på bordet inom 30 minuter!

Klassisk stekt falukorv med stuvade makaroner
Klassisk stekt falukorv med stuvade makaroner

 

Korv stroganoff med gott ris och som krämig gryta
Korv stroganoff med gott ris och som krämig gryta

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*