Torbjörns grekiska lammfärsbiffar

Torbjörns grekiska lammfärsbiffar
Torbjörns grekiska lammfärsbiffar

Torbjörns lammfärsbiffar med grekiska smaker är både enkelt och gott. De blir lika goda oavsett om du grillar dem eller steker dem på spisen.

 

  1. Blanda lammfärs, fintärnad fetaost och hackade svarta oliver i en skål.
  2. Forma dem till lagom stora biffar. Tryck till dem så att de håller ihop.
  3. Krydda med salt och svartpeppar på grillen/i stekpannan.
  4. Grilla eller stek dem tills de har fått en fin yta. Låt de inte gå för länge så att de blir torra.
  5. Lägg upp dem på ett fat och låt dem vila en liten stund under folie.
  • Servera dem gärna med Tzatziki eller min “torbjörniki” och tex pommes samt en grekisk sallad.

 

“Torbjörniki” är min egen variant av tzatziki. Det är helt enkelt grekisk yoghurt, finskuren zucchini och pressade vitlöksklyftor.

Ingredienser – Torbjörns grekiska lammfärsbiffar

  • 400g lammfärs
  • 100g fetaost
  • 1 dl hackade svarta oliver.
  • Salt och svartpeppar

Ingredienser – Torbjörniki

  • Grekisk yoghurt
  • Zucchini -skalas och finstrimlas
  • Vitlök -pressas
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, fintärnad fetaost och hackade svarta oliver i en skål.
  2. Forma dem till lagom stora biffar. Tryck till dem så att de håller ihop.
  3. Krydda med salt och svartpeppar på grillen/i stekpannan.
  4. Grilla eller stek dem tills de har fått en fin yta. Låt de inte gå för länge så att de blir torra.
  5. Lägg upp dem på ett fat och låt dem vila en liten stund under folie.
  • Servera dem gärna med Tzatziki eller min “torbjörniki” och tex pommes samt en grekisk sallad.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*