Baka din egen Polarkaka -en god idé

Baka din egen Polarkaka -en god idé
Baka din egen Polarkaka -en god idé

När Polarbröds bageri i Älvsbyn brann ner i slutet av augusti så var det ett hårt slag för företaget och för hela bygden. Men ”Nöden är uppfinningarnas moder” sägs det ju och det gäller även på Polarbröd i Älvsbyn. Branden ställde till det ordentligt för många och mitt i bedrövelsen söker man nya vägar för att göra det bästa av en svår situation. Ett bra exempel är samarbetet med Berte kvarn som resulterade i en Polarkaka-brödmix. Just Polarkakan som är en storsäljare hos Polarbröd bakades i det nedbrunna bageriet i Älvsbyn och nu kan alltså vi brödkonsumenter baka våra egna polarkakor i väntan på att produktionen skall återupptas. Baka din egen Polarkaka -en god idé

Det måste provas

Självklart måste jag prova att baka min egen polarkaka och jag passade på idag eftersom Lilleman var på besök. Jag har inte för vana att baka bröd men som min gode vän Sven, som bakar både gott och en hel del, replikerar när han får beröm för sitt bakande. ”Det finns ju recept och jag är faktiskt läskunnig”. Sven bakar bra, ofta och gärna. Han använder helst inte några maskinella hjälpmedel, utan knådar för hand, vilket är helt i linje med hans aningen konservativa hållning. Ibland har jag förmånen att bli vid något nybakat och det är alltid lika gott som det är trevligt.

Recept på påsen

Jag är precis som Sven läskunnig och hade inga problem med att tolka det utförliga receptet som finns på mjölpåsen. Jag är van att göra som jag blir tillsagd, när det passar vill säga, och med Lillemans hjälp så var snart brödkakorna i ugnen och gräddades. Lillemans starkaste sidor låg i kavling och naggning. Han är liten men naggande god skulle man kunna säga. Naggningen utfördes med stort engagemang och kan möjligtvis ha resulterat i några gaffelmärken i bakbordet. Men vad gör det.

Kvällsmat för gudar och grabbar

Åtta nygräddade brödkakor senare var det dags att städa undan efter baket och äta kvällsmat. Nybakade polarkakor med smör, ost, marmelad och varm O’Boy. En måltid för gudar, och för morfar och Lilleman förstås.

Baka din egen Polarkaka -en god idé

Relevanta länkar

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*