Vikabröd -En favorit bland knäckebröd

Vikabröd -En favorit bland knäckebröd
Vikabröd -En favorit bland knäckebröd

Första gången jag kom i kontakt med Vikabröd måste ha varit i början av 2000-talet. Jag var på tjänsteresa i Västmanland och Dalarna och talade med min chef i telefonen. Han bad mig att kolla på ICA i Grängesberg, tror jag att det var, om de hade Vikabröd. ”Köp ett par paket till mig om det finns” sade han. Det fanns det, och jag fick intrycket att det då inte fanns i så många butiker, och att han hade svårt att få tag på det i Stockholm. Naturligtvis blev jag nyfiken och köpte ett paket till mig själv också. Det var så det började när Vikabröd blev min favorit bland knäckebröd

Svårt att få tag på…

Sedan dess har Vikabröd alltid funnits hemma hos oss. Eller ja, nästan alltid. Det är nämligen inte så lätt att få tag på i Herrljunga. Jag får passa på att köpa det när jag är t.ex. i Alingsås. Det kostar en hel del med knäckebrödsmått mätt. Men det är det värt. Jag har för mig att det ett tag fanns på halvpaket, vilket är ett klassiskt sätt att hålla nere priset per förpackning.

Vikabröd -En favorit bland knäckebröd

Jag är ingen knäckebrödsexpert men jag gillar Vikabrödets konsistens och spröda seghet. Får jag breda på smör och lägga på en skiva Västerbottensost så är det hela fullbordat. Min favvo-knäckemacka. Vikabrödet passar året runt. Det är lika gott till sillen på midsommar som till skinkan på julbordet. Självklart finns det många andra goda knäckebröd, men du vet hur det är -ibland fastnar man för något…

Länkar

 

Vikabröd pkt baksidaa
Vikabröd pkt baksidaa
vikabröd-västerbottensost
vikabröd-västerbottensost

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*