Bramleys äppelmust -ekologiskt och gott från Kålland

Bramleys Äppelmust
Bramleys Äppelmust

Idag åt hustru Lena och jag en god söndagsmiddag på Trollabo Kvarn i Hudene utanför Herrljunga. Tyvärr var det sista gången vi fick njuta av det eftersom Anna och Johan Falk som driver kvarnen har beslutat sig för att avveckla verksamheten.

Läs mera om det här…

Bramleys äppelmust

Vi bjöds på en välsmakande trerätters middag med förrätt, varmrätt och kakbuffé. Som vanligt hade Anna och Johan gjort ett gediget arbete i köket men det är inga nyheter. Vi valde båda att dricka äppelmust till maten och Anna föreslog Bramleys från Kålland. Det var ett riktigt bra förslag. Bramleys äppelmust görs på Kålland utanför Lidköping och den är ekologiskt, helt utan tillsatser. Den har en mycket bra balans mellan syra och sötma och tar inte över smakerna från maten. Det känns att det är riktiga äpplen i glaset och inte något fejk.

Bramleys är en ekologisk frukt- och grönsaksodling på Kålland inte långt från Läckö Slott. Odlingen består av 7 500 äppleträd, av 50 olika äppelsorter. Dessutom finns här 700 päronträd, körsbär, bigarråer, jätteblåbär, plommon, paprika och även en del chili. Bramleys producerar must, glögg, chilisås och sylt.

Länkar

 

Bramleys Äppelmust
Bramleys Äppelmust
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*