Sista söndagsmiddagen på Trollabo Kvarn

Trollabo Kvarn -Anna och Johan
Trollabo Kvarn -Anna och Johan

Idag har Lena och jag varit och ätit den sista söndagsmiddagen på Trollabo Kvarn. Eller i alla fall den sista i Annas och Johans regi. Fast man vet ju aldrig…

Tio år i kvarnen

Efter tio år som krögare på Trollabo Kvarn så lämnar alltså Anna och Johan Falk skutan. De tog över 2007 efter att ha drivit Herrljunga golfkrog i flera år. Under de senaste tio åren har vi i trakten haft förmånen att kunna anlita Anna och Johan på Trollabo Kvarn, för konferenser, catering, bröllop och bemärkelsedagar m.m. Jag och Lena har ätit en hel del söndagsmiddagar på Trollabo Kvarn. Vi har varit där på bröllop, begravning, fars-, och mors dag, födelsedagar och däremellan har vi anlitat dem för catering. Båda våra döttrar har dessutom jobbat extra hos dem. Så för oss är de lite mera än bara krögarna på Trollabo Kvarn.

-Vi önskar Anna och Johan ett varmt lycka till med, vad de kommer att företa sig i framtiden.

Trollabo Kvarn ligger naturskönt vid ån Nossan i Hudene strax utanför Herrljunga, mitt i Västergötland. Kvarnen nämns redan på 1700 talet och i dess nuvarande utformning finns den dokumenterad sedan tidigt 1800-tal. Under en period fanns det hela 12 kvarnar utmed ån Nossan i Hudene by. Kvarnen var i bruk fram till slutet på 1950-talet då ”Axel i kvarna”, den sista mjölnaren slutade. Axel fick smeknamnet Musse Pigg av byns ungar eftersom han var så snabb i nyporna att han kunde fånga möss med händerna.

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*