Italiensk bönsoppa -perfekt sjukmat i coronatider

Italiensk bönsoppa -perfekt sjukmat i coronatider
Italiensk bönsoppa -perfekt sjukmat i coronatider

Alla förkylningssymptom är inte Covid. Efter negativt PCR-test konstaterar vi att det kan faktiskt vara fråga om en vanlig klassisk praktförkylning också. Det har jag och Lena fått erfara den senaste veckan. Mest jag om jag får säga det själv. Förkylda så in i he… med hela huvudet fullt av snor, hostandes på gränsen till vomering, en halvgrad feber och en ständigt närvarande huvudvärk. Matlusten är obefintlig och sömnen oregelbunden. Det är då man behöver omtänksamma vänner.

Hoppas att det smakar -även om…

Min kompis Sven visste om att vi var sjuka och lät meddela att han och hans fru hade lagat en italiensk bönsoppa som de gärna delade med sig av till oss sjuklingar. Vi bockade och bugade från våra sjukfåtöljer framför teven. Hoppas att det smakar sade Sven, och som den försiktige general han är ursäktade han sig i förväg för att soppan kanske behövde lite ost riven över sig och kanske någon persiljekvist och kanske salt och kanske peppar. Svens nybakade bröd som levererades till soppan blev kanske inte så bra eller också var det ok. Han visste inte säkert men han som man säger ”baissade” för att inte förhäva sig.

Omtanke värmer

Vi strödde över lite riven ost och hackad persilja, värmde på och åt. En härlig matig soppa med bland annat bönor, potatis, tomat och selleri. Brödet var fortfarande ljummet. En lisa för två praktförkylningsdrabbade sjuklingar. En ljusglimt i snormörkret. Ett avbrott i korv-med-bröd och the -och-macka tristessen. Vi slog dessutom på stort och delade en mellanöl till maten. Tacksamt åt vi den goda italienska bönsoppan, det fortfarande ljumna nybakade brödet och vi insåg att våra sinnen, avtrubbade av förkylningsviruset, inte på långt när kunde göra rättvisa åt måltiden. Så gott som det trots omständigheterna smakade undrar man ju hur gott det hade varit utan förkylningskryddan. Det lär vi aldrig få veta men helt klart är att omtanken värmde minst lika mycket som soppan.

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*