Grillspett med dragonkyckling frukt grönt och svamp

Lätt att laga och supergott att äta. Det är bara att sätta igång att skära grönsaker, svamp, frukt och kyckling. Glöm inte att börja med frukt & grönt för att avsluta med kycklingen av hygieniska skäl. Grillspett med dragonkyckling frukt och grönt är förutom att det är lättlagat även en perfekt rätt för vegetarianer eftersom kycklingen tillagas och serveras för sig.

Inget svinn

En annan fördel med grillspetten är att de går bra att spara en dag eller två i kylskåpet. Det är bara att värma på eller, som jag ofta gör, dra av allt från spetten och fräsa ihop i stekpannan. En slags grillspettspytt alltså.

Kyckling och dragon

Jag har alltid tyckt att dragon passar särdeles bra till kyckling. Det är kanske därför som jag även tycker att bearnaisesås är väldigt gott just kyckling? Dragon är hur som helst en användbar krydda både färsk och torkad.

Grillspett med dragonkyckling
Grillspett med dragonkyckling
Skriv ut receptet

Grillspett med dragonkyckling frukt och grönt

Måltid: Fågel, Huvudrätt
Kök: Svenskt
Sökord: Champinjoner, Kyckling, Nektarin, padrones, Paprika, rödlök, Zucchini
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

Grillspett

  • 8 träspett
  • 2 stora kycklingbröstfiléer skurna i tärningar
  • torkad dragon
  • 3 stora champinjoner skurna i kvartar
  • 8 tjocka zucchinislantar
  • 8 padronpaprikor
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 0,5 röd paprika i bitar
  • 1 nektarin delad i klyftor
  • 2 dl smaksatt creme fraiche (krydda egen med tex dragon eller köp en färdig)

Grillolja

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk kallt vatten
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Kycklingspett

  • Trä kycklingen på spetten och pensla dem med grilloljan samt krydda med dragon.
  • Lägg dem på grillen på lagom värme så att de får färg utan att bli brända.
  • Kolla att de är genomgrillade innan servering.

Grönsaksspett

  • Trä grönt och svamp på spetten och pensla med grilloljan.
  • Grilla utan att bränna.

Nektarinspett

  • Trä klyftorna en aning snett på spetten så snurrar de inte så lätt.
  • Pensla med grilloljan och grilla varsamt.

Servering

  • Lägg upp på fat och servera tillsammans med smaksatt creme fraiche.

Grillolja

  • Blanda olivolja, balsamvinäger, sojasås, vatten samt salt och peppar.

Övrigt

Drick gärna ett glas smakrikt rosévin från Tavel till.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*