Restaurang Sjöö i Alingsås -strandnära matupplevelse

Restaurang Sjöö i Alingsås -strandnära matupplevelse
Restaurang Sjöö i Alingsås -strandnära matupplevelse

Alingsås är kanske mest känt för Jonas Alströmers potatis och sina många kaféer. Men staden har mera att erbjuda. Här finns förutom det vanliga utbudet av pizza, hamburgare och thaimat även några trevliga à la carte-restauranger med varierande inriktning. Ett av de senaste tillskotten är Restaurang Sjöö som ligger i ena änden av köpcentret Vimpeln bara några meter från sjön Gerdsken. Läget är som en lugn oas med promenadstråk alldeles vägg i vägg med köpcentret. Tröttnar du på att shoppa så är det bara att slinka runt hörnet till Restaurang Sjöö och slå dig ner i restaurangen, baren eller, om vädret tillåter, på uteserveringen för en bit mat eller ett glas Champagne. Restaurang Sjöö i Alingsås -strandnära matupplevelse.

Dagens affärslunch på Restaurang Sjöö

På Restaurang Sjöö kan man till lunch välja mellan dagens rätt, dagens fisk och dagens veg. samt 5-6 à la cartérätter. Dessutom kan man bygga på dagens rätt med en toast Skagen till förrätt och en crème brûlée till dessert. Ett tilltalande förslag som går under benämningen affärslunch. Vi valde, utan större vånda, affärslunchen och blev serverade en fantastiskt god toast Skagen med löjrom och nyriven pepparrot. Varmrätten som alltså var dagens lunch bestod av grillade färsspett med en mustig grekisk touch. Slutligen rundade en klassisk crème brûlée av det hela. Alla rätterna var mycket vällagade och serverades på snygga tallrikar av uppmärksamma servitriser. Eftersom det var lunchtid, mitt i veckan och på svensk mark, drack vi vatten till maten men lät ändå ett ynka glas Champagne förgylla måltiden och på ett förtjänstfullt sätt sällskapa toasten.

Uppfriskande opretentiöst

Restaurang Sjöö har en modernt ombonad interiör med härliga lampor som påminner mig om glasmassan som glasblåsaren fångat på pipan. Miljön är trivsam och det öppna köket bidrar till att skapa liv och rörelse. Det är lätt att trivas på Restaurang Sjöö.

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*