Har du varit med om att det blir kyckling över efter grillmiddagen? Då har jag ett förslag till dig. -Använd det som blev över till läckra smörrebröd. Det funkar lika bra med kött som grönsaker, fågel, fisk eller mittemellan. Förutom själva huvudråvaran, i det här fallet grillad kyckling, är det bara några få ingredienser som behövs. Ett gott bröd. Det kan vara mörkt eller ljust och rostat eller inte. En god hemslagen majonnäs är en av hörnpelarna. Sallad tomat och ost är också gångbart. Prova själv att göra ett smörrebröd med grillad kyckling och chilimajonnäs.
Smörrebröd med grillad kyckling och chilimajonnäs
Ingredienser
- 1 skiva bröd
- 0,5 dl chilimajonnäs
- sallad (gärna krispig)
- 1 minitomat
- en god ost att riva/smula över (Feta, Västerbottens, Parmesan, Gruyere...)
Gör så här
- Använd brödet som det är eller rosta/stek det.
- Lägg brödet på en tallrik, bred på chilimajonnäs och lägg på salladen.
- Skiva den grillade kycklingen och lägg den ovanpå salladen.
- ringla eller bred på generöst med chilimajonnäs.
- Toppa med skivad minitomat och eventuellt annat grönt.
- Riv eller smula över valfri ost.
Övrigt
Chilimajonnäs -till ett par mackor
Ingredienser
- 1,5 dl majonnäs (se separat recept)
- 1 tsk sambal oelek
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Blanda majonnäs och sambal oelek.
- Smaka av med nymalen svartpeppar.
Be the first to comment