Tagliolini med pancetta och champinjoner -enkel god vardagsmat

Tagliolini med pancetta och champinjoner -enkel god vardagsmat
Tagliolini med pancetta och champinjoner -enkel god vardagsmat

Ett paket färsk tagliolini, tärnad pancetta, champinjoner, schalottenlök, vitlök, kanske en halv chili och en liten skvätt grädde -så är saken klar. En enkel och lättlagad pastarätt som du, om lyckan ler mot dig, kanske kan få ett glas rött till. Tagliolini med pancetta och champinjoner -enkel god vardagsmat.

Tagliolini med pancetta och champinjoner -enkel god vardagsmat
Skriv ut receptet

Tagliolini med pancetta och champinjoner

Måltid: Huvudrätt, Pasta
Kök: Italienskt
Sökord: Champinjoner, pancetta, Schalottenlök, tagliolini
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 200-250 gram färsk tagliolini
  • 80 gram tärnad pancetta
  • 2-3 skivade champinjoner
  • 2 schalottenlökar skurna i klyftor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 tunnskivad spansk peppar (chili)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  • Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Fräs champinjoner, schalottenlök, vitlök, chili och pancetta i en skvätt olivolja i en stekpanna.
  • Häll på grädden och låt koka ihop någon minut samt smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med pancetta/lök-röran.

Övrigt

Servera gärna med glas gott rött vin.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Be the first to comment

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Betyg





*