Vedens Lustgård -pizza på skaraslätten

Vedens Lustgård -pizza på skaraslätten
Vedens Lustgård -pizza på skaraslätten

Några kilometer norr om Skara, mitt ute på slätta, hittar vi Vedens Lustgård. Den populära pizzarestaurangen är inrymd i ladugården på Kartegården i Skånings-Åsaka bara ett par stenkast från E20. Vedens Lustgård -pizza på skaraslätten.

Närodlat med råge

På en gård ”ca 736 meter” från Vedens Lustgård ligger familjens mejeri där de producerar mozzarellaosten som används på pizzorna. Ambitionen är att alla råvaror skall hämtas inom ett blickfång. Vi sitter i alla fall och äter våra välsmakande pizzor minde än tio meter från ett sädesfält där svalorna lågsniffar. Så kanske är det möjligt.

Säsongsöppet

Vedens Lustgård håller öppet från april till september och ofta är det ”knökfullt” och svårt att få bord. Bokar gör man på hemsidan vilket fungerar utmärkt.

Pizzorna

Pizzorna på menyn är inte så många till antalet men de räcker gott och väl till. Vi provade en Hakuna Mata med tomatsås, mozzarella, ko-bacon, purjolök, tegelost, chiliolja och persilja samt en Vega som inte helt överraskande var vegetarisk med bland annat champinjoner och lingon. Båda pizzorna serverades trevligt på brödspadar av trä och var mycket goda, tunna och välbakade.

Vedeldad ugn i centrum

Det första du möts av när du kliver in är en stor härlig murad pizzaugn. Vedens lustgård kan man tänka sig. Den är varm och elden syns genom luckan. Svettiga pizzabagare rör sig vant runt ugnen och bakar pizzor så det står härliga till.

Flera blogginlägg om restauranger>>

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

1 Comment

  1. Tack för tipset! På väg mot opera på Läckö slott i helgen blir det besök på Vecens Lustgård!😋

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*