Pizza vegetariana -gott men inte helt okomplicerat

Pizza vegetariana -gott men inte helt okomplicerat
Pizza vegetariana -gott men inte helt okomplicerat

Vegetariskt alternativ -visst låter det tråkigt. För mig är det viktigaste att maten är god och att den är gjord på bra råvaror. Inte om det är vegetarisk eller ej. Självklart är det så att en vegetarian inte vill ha köttprodukter på sin pizza men jag tror inte att det spelar icke-vegetarianen någon roll om hon får en vegetarisk pizza så länge den god. Det finns många härliga vegetariska maträtter som vi inte tänker på som vegetariska. Ta till exempel pasta med tomatsås, potatissallad, sparris, svamp…

Pizza vegetariana -gott men inte helt okomplicerat

För att en pizza skall räknas som vegetarisk så bör den inte innehålla ägg och mejeriprodukter. Oftast innehåller inte pizzadeg ägg så det är inga problem. Osten däremot är viktig, men det finns numera veganost som enligt uppgift skall gå bra att använda på pizza. Jag kommer att prova det och återkommer i ett inlägg längre fram. Hemma hos oss gör ofta vita pizzor med crème fraîche istället för tomatsås och hur det funkar med vegetariska produkter återstår också att prova. Vet du?

Har du något smarrigt recept på vegetarisk pizza?

Om du har något bra recept på vegetarisk pizza som du vill dela med dig av så vore jag tacksam om du vill maila det till mig så lägger jag upp det i ett blogginlägg. Maila receptet till mig här: https://torbjornstips.se/kontakt

”vegetariskt alternativ”

Det bästa sättet att få allätarna att undvika vegetariska rätter på restaurang är förmodligen att lägga dem under rubriken ”vegetariskt” eller ännu värre ”vegetariska alternativ” på menyn.

Vegetarian -vad innebär det

Man kan vara vegetarian på många olika sätt. Veganen äter endast vegetabilier, lakto-vegetarianen lägger till en del mejeriprodukter, ovo-vegetarianen äter ägg men inte mejeriprodukter. Lakto-ovo-vegetarianen äter både ägg och en del mejeriprodukter. Det de alla har gemensamt är att de inte äter köttprodukter. För att komplicera vegoterminologin ytterligare så förekommer även begreppen Pescovegetarien och pollovegetarian som lägger till fisk och skaldjur respektive fågel. En frukterian äter endast frukt, bär frön och nötter för att bara skörda maten, utan att skada plantan.

Flexitarian -ett modernt begrepp

Ett populärt begrepp som har vunnit många anhängare de senaste åren är flexitarian. Flexitarianen äter både kött och vegetariskt men ökar andelen vegetariskt genom till exempel att avstå kött någon eller några dagar i veckan.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*