Alla kan laga mat med den prisbelönta kokboksappen MatGlad

Matglad Kokboksapp
Matglad Kokboksapp

MatGlad är kokboksappen som verkligen hjälper alla att laga mat. Den är perfekt för alla de som inte har så stor erfarenhet av matlagning men som gärna vill lära sig. Oavsett om du är ung eller gammal så kan du ha stor glädje av MatGlad-appen. Den tar allt från början och förutsätter inga förkunskaper. Välj vad du vill laga så hjälper appen till med inköpslista och steg-för-steg recept. Den har laddas ner 130 000 gånger och används i många sammanhang som t.ex. i skolundervisningen och som stöd för personer med funktionsnedsättning. Det är Hushållningssällskapet Väst som ligger bakom succén med MatGlad-appen. Margareta Frost-Johansson är projektledare och hon är entusiastisk över framgångarna.

Prisbelönt

Det finns oerhört mycket att berätta om MatGlad – det är en framgångssaga utan dess like, och vi har tagit emot flera stora, fina priser för arbetet; Post- och Telestyrelsens Innovationspris, Sveapriset – som belönar innovationer inom E-hälsa och Arvsfondens Guldkornpris.” säger Margareta.

Både app och bok

Jag tycker att det är ett fantastiskt projekt som gör glädjen med matlagning tillgänglig alla. Det finns säkert många som har stor glädje av appen som t.ex. barn, tonåringar, ensamhushåll, änkehushåll eller varför inte alla vi andra som lider av recept-torka då och då. Appen har på senare tid även kompletterats med ”MatGlad -Helt enkelt” som är en kokboksapp med film-, och talstöd och ”Välkommen på middag” som är en variant på TV-Succén ”Halvåtta hos mig”. De allra senaste tillskotten i MatGlad-portföljen är ”MatGlad e-skola” och den tryckta kokboken MatGlad som släpptes förra veckan

Länk till MatGlad hemsida…

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*