Årets sista rosmarin i pallkragen

Rosmarin för torkning

Natt över pallkragen

Ikväll, ja det kändes faktiskt så fast klockan inte var mera än halv fem. Jag gick ut i vintermörkret och skördade årets sista rosmarin i pallkragen. Det är vintermånad och polarnatt råder i norra delen av vårt avlånga land. Här i mitten av Västergötland har det varit lite snö vid ett par tillfällen och ner emot tio grader kallt men rosmarinen har klarat sig fint. Idag var det dock dags att ta in det sista som fanns kvar.

Rosmarin och lamm

Årets sista rosmarin kommer att få hänga inne i värmen och är färsk så länge den är färsk. När den inte kan räknas som färsk lägre så kommer jag att klassificera om den till torkad. Jag har både lammstek och lammrostbiff i frysen så jag misstänker att den kommer att gå åt som färsk inom en vecka eller två.

Pallkragen levererar

I år har pallkragen levererat rosmarin, timjan, citrontimjan, oregano, dragon, gräslök, persilja och dill. Inga jättekvantiteter men tillräckligt för att klara sommarens grillning och drygt det. Rosmarinen har jag kunnat använda hela hösten. Det är förnämligt att ha en pallkrage med örtkryddor på gräsmattan utanför köksfönstret och kunna hämta kryddor vid behov.

Delad glädje är dubbel glädje

Det är inte bara jag som gillar kryddorna i pallkragen. I förra veckan satt det fullt med pilfinkar i oreganon och åt frön. Delad glädje är dubbel glädje.

Pilfinkar i oreganon
Pilfinkar i oreganon

 

Rosmarin
Rosmarin

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

2 Comments

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*