Dragonmajonnäs -en ny favorit

Dragonmajonnäs -en ny favorit
Dragonmajonnäs -en ny favorit

Om det skulle ha undgått någon så kommer här en liten påminnelse om hur användbar majonnäs är i köket. Om du har en grundmajonnäs stående i kylen så har du alla möjligheter till att laga något gott. Använd den som den är, som grund till en sås eller krydda upp den på ditt för dagen valda sätt. Chilimajonnäs, senapsmajonnäs, citronmajonnäs, aioli, remouladsås eller som idag dragonmajonnäs. Om det är så illa att du inte har någon färdig majonnäs i kylen så är den ändå inte mera än fem minuter borta. Det är busenkelt att slå en majonnäs och den håller sig en vecka i kylskåpet. Här kommer mitt recept på dragonmajonnäs -en ny favorit.

Dragon – Estragon – Kejsarsallat

Kärt barn har många namn. Dragon är en flerårig ört som används som krydda och smaksättare i bland annat vinäger, majonnäs och bearnaisesås. Den är lättodlad i trädgården och växer bra i min pallkrage i soligt läge.

Dragonmajonnäs -en ny favorit
Skriv ut receptet
Den här majonnäsen får en smak som påminner om bearnaisesås och passar perfekt till olika smörrebröd och som sås till grillade rätter.

Dragonmajonnäs

Måltid: Majonnäs
Kök: Sverige
Sökord: Dragonmajonnäs
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 3 dl majonnäs (se separat recept)
  • 2 msk finhackad färsk dragon
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Blanda majonnäs och finhackad dragon.
  • Smaka av med nymalen svartpeppar.
Dragonmajonnäs
Dragonmajonnäs
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*