Goda nyheter -Lammkorvar från Backagården i Bitterna

Goda nyheter -Lammkorvar från Backagården i Bitterna
Goda nyheter -Lammkorvar från Backagården i Bitterna

Nu kan du även köpa goda lammkorvar från Backagården i Bitterna. Du hittar dem på Backagården i sydvästra Skaraborg. De heter lammat.se på Internet. I drygt femton år har man kunnat handla ägg, lammkött och lammskinn på gården, och på marknader runt om i Västsverige. Nu har de tagit nästa steg och börjat förädla sitt lammkött till bl.a. grillkorv och påläggskorv. Goda nyheter -Lammkorvar från Backagården i Bitterna

Ulf har skapat ett par riktigt fina recept på korvar som både är välsmakande och har en behaglig konsistens. -Det är hemligheten säger Ulf; de får inte bli torra. Han har verkligen hittat balansen i rökningen.

Lammgrillkorv från Backagården
Lammgrillkorv från Backagården

Lammgrillkorven

Självklart kan du grilla eller steka lammgrillkorven på vanligt sätt men ett tips är att skära den i bitar eller slanta den och använda den som ett smakrikt tillbehör till en god köttbit.

Lammkorv som pålägg
Lammkorv som pålägg

Påläggskorven

Helt fantastiskt god att bara skiva och lägga på mackan. Den är saftig och har god lammsmak kryddad med bl.a. grönpeppar.

Lammkotletter från Backagården
Lammkotletter från Backagården

Lammkotletter från Skaraborg och ost från Jämtland

Häromkvällen åt jag och Lena några riktigt goda lammkotletter från Backagården som vi stekte ihop med en slantad lammgrillkorv. Lenas Pommes Anna och en sås smaksatt med en bit Skärvångens Blå Ädelost från Jämtland. En väl så bra variant på gorgonzolasås, vilket vi ofta har till lammkotletterna.

Extraordinär mat kräver extraordinärt vin

När man får tillfälle att laga till lammkotletter av toppkvalitet så krävs det naturligtvis ett vin därefter. Jag valde ett vin från Bandol i Provence till lammet. I Bandol måste man ha minst 50% av druvan Mourvèdre i vinet. Det gör att det får en härligt varm och stallig ton som jag gillar. La Bastide Blanche har 70% Mouvèdre! ”Ursäkta språket men så här skall fanimej vin smaka”, som jag skrev när jag provade det senast.

Backagården inte bara lamm

Jag har i flera år handlat lammkött och ägg hos Ingrid och Ulf. Det blev även en julgran ett år när alla torggranar var slut och jag frågade Ulf om han sålde granar. ”Nae, det gör jag inte men kom hit så fixar vi en”, blev svaret och en timma senare gick Ulf, jag samt bordercollien Zebbe ut i skogen och högg en julgran. Det är service utöver det vanliga…

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*