Niçoise-dressing, senapsdressing till sallader

Nicoise-dressing, senapsdressing till sallader
Nicoise-dressing, senapsdressing till sallader

En god dressing gör halva salladen. Den förhöjer smaken av de övriga ingredienserna och ger salladen både ett fräscht utseende och en fräsch smak. Till sallad niçoise används ofta en senapsdressing och samma dressing kan användas i många olika sammanhang. Min niçoise-dressing eller nizzadressing som också skulle kunna kallas är utmärkt även till en fransk potatissallad eller till en sallad med kött, eller kyckling. Till exempel Insalata della Valtellina och halloumipanerad kycklingsallad.

Nicoise-dressing, senapsdressing till sallader
Skriv ut receptet

Nicoise-dressing/Nizzadressing

Måltid: Dressing
Kök: Franskt
Sökord: Dijonsenap, Rödvinsvinäger
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 pressad vitlökskyfta
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Blanda ingredienserna och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*