Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är inte alltid man har tid och lust att laga mat. Då är det perfekt med en matig macka som är både snabb att göra och god att äta. -Till exempel en rostbiffsmacka med majo och rostad lök.
Den färdiga rostbiffen i delikatessdisken är ofta gjord på fransyska eller nötrulle. I det här sammanhanget tycker jag nog att det är viktigare att den är bra tillagad än vilket styckningsdetalj som har använts. Jag brukar be att få rostbiffen utan kryddor på för att ha bättre koll på smakerna.
Rostbiffsmacka med majo och rostad lök
Ingredienser/macka
- 75-100 gram tunt skivad rostbiff från delikatessdisken.
- En skiva gott surdegsbröd.
- En liten näve krispig blandsallad.
- 3 msk majonnäs (Torbjörns majo).
- 2-3 msk rostad lök.
Gör så här
- Rosta brödet lätt i en stekpanna eller grillpanna.
- Lägg den rostade brödskivan på en tallrik och bred på 1 msk majonnäs.
- Lägg på salladen och därefter rostbiffen.
- Bred på resten av majonnäsen och toppa med den rostade löken.
-Servera gärna rostbiffsmackan tillsammans med en kall öl.
Bli först med att kommentera