Classic BLT Sandwich -My way

BLT på grillat formbröd
BLT på grillat formbröd

Bacon-Lettuce-Tomato, BLT-Sandwich är en smörgås som blev populär i USA efter andra världskriget. Det hade redan tidigare funnits varianter på BLT-Sandwich men det skulle dröja ända in på 1960-talet innan förkortningen BLT dyker upp. Se mitt recept på Classic BLT Sandwich -My way nedan.

Sandwich

Ordet sandwich lär härstamma från britten John Montagu som var den 4:e earlen av Sandwich. Han var en brittisk politiker som levde 1718-1792. Den kände upptäcktsresanden James Cook var 1778 den första europé som besökte nuvarande Hawaii och döpte ögruppen till Sandwichöarna till John Montagus ära. Ögruppen var då sedan länge bebodd. Kanske redan på 300-talet enligt arkeologiska fynd. John Mantagu tyckte att det var praktiskt att äta kött mellan två brödskivor eftersom han då kunde spela kort och samtidigt äta.

Världsrekord

Världens längsta BLT gjordes 2009 och var 63,73 meter lång.

Classic BLT Sandwich -My Way

Ingredienser (4 port)

  • 8 skivor Bröd
  • Majonnäs (gärna hemslagen)
  • 8 skivor Bacon
  • 2 tomater
  • 8 blad romansallad
  • Blandsallad

Gör så här

  1. Dela brödskivorna och rosta dem i ugnen eller i en stekpanna.
  2. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva tomaterna.
  4. Bred majonnäs på två brödskivor per smörgås.
  5. Lägg på romansallad, tomat, bacon, blandsallad romansallad sallad igen och slutligen den andra brödskivan med majonnäsen ner.
  • Avnjut din BLT-Sandwich tillsammans med en god öl eller ett glas fruktigt rött vin.

 

 

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*