Swishla och djungla -Lokala storheter

Swishla och dljungla -Lokala storheter
Swishla och dljungla -Lokala storheter

Det är semmeltider och jag har provat våra lokala varianter på semla från ICA nära i Ljung. Swishla och djungla produceras i butiken och har rönt stora framgångar. Swishlan som lanserades förra året, i samband med att butiken började med swishbetalningar, är en semelbulle med nutellakräm i botten toppad med bananskivor, minimaränger, grädde och mera nutella. Djunglan har fått sitt tungvrickande namn av fyllningen som är en exotisk fruktkräm av ananas, persika, mango och banan, kombinerat med ortsnamnet, Ljung. Fyllningen är alltså en fräsch fruktkräm toppad med grädde och minimarsmallows. Swishla och dljungla -Lokala storheter.

Swishlan är förvånansvärt lätt

Smakkombinationen Nutella och banan fungerar som förväntat jättebra och minimarängerna ger en bra krispighet. Eftersmaken påminner inte helt oväntat om bananasplitt och marängsviss.

Dljunglan är frisk och fruktig

Friska smaker och en len syra i den exotiska fruktkrämen ger dljunglan en helt annan och fruktigare karaktär. Toppningen med minimarsmallows bidrar positivt med både färg och smak.

Inte bara till fikat…

Swishlan och djunglan passar självklart bra till fikat men jag skulle vilja slå ett slag för att använda dem även som desserter. Visst passar det bra med en halv, eller en hel om du orkar, swishla/dljungla som dessert till fredagsmyset eller söndagsmiddagen. En god dessert som dessutom är ”lättlagad”. Att fixa en dessert behöver inte vara komplicerat. Eller för att använda ett fotbollsuttryck, -Spela enkelt.

ICA nära Ljung

Ljung ligger i Herrljunga kommun i centrala Västergötland och hade 1226 invånare år 2015. ICA nära i Ljung är förmodligen den ICA-butik i landet som är mest aktiv i sociala medier. Man har drygt 5300 följare på Facebook på 1226 invånare, vilket betyder att det finns ett intresse långt utanför den egna orten. Ägarparet Christian Palmén och Marie Larsson blev 2014 utnämnda till Sveriges bästa ICA nära-handlare. De är mycket aktiva på Facebook, Instagram, Youtube, där de marknadsför sin butik och sina produkter. De producerar själva sina reklaminlägg och videor för Facebook och Youtube. Christian, som har ett förflutet i Herrljungarevyn, bjuder verkligen på sig själv och står inte ICA-Stig efter.

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*