Uppsala Brygghus – Nytt bryggeri med erfarna ägare

Uppsala Brygghus Conor Freeney
Uppsala Brygghus Conor Freeney

Uppsala Brygghus är ett helt nytt bryggeri som ligger, som namnet antyder, i Uppsala. Bryggeriet som har elva ägare har investerat i att renovera lokalerna där Slottskällans bryggeri tidigare huserade. Här finns nu bryggverk, jästankar, kylrum och tappningslinje samt kontor och lager. Av de elva ägarna är det fem som kommer att jobba i den dagliga driften. Bryggmästare är Maarten Vanwildemeersch, och han kommer att tillsammans med Nicklas Pihl, Anders Jönsson, Hans Nilsson och säljchefen Conor Freeney, att producera och marknadsföra bryggeriets öl.

Till att börja med brygger man fem olika öl men kommer succesivt att lansera flera.

Guldmedalj på Stockholm Beer & Whisky Festival

Uppsala Brygghus har fått mycket uppmärksamhet för sin Snakehead IPA som nyligen tilldelades en guldmedalj för bästa moderna IPA på Stockholm Beer & Whisky Festival. Det är verkligen en fjäder i hatten för det nystartade bryggeriet. Namnet på ölen är hämtat från ett av de engelska namnen på Upplands landskapsblomma kungsängsliljan.

Fyrisch Ale är en ljus ale av kölsch-typ. Namnet Fyrisch är naturligtvis lokalt från Uppsala och Fyrisån. Hopsession APA är smakrik session pale ale med lite lägre alkoholhalt. Berry Berry heter bryggeriets sura fruktöl som är smaksatt med hallon och blåbär. Imperial Winter Stout 2017 är den första årgångsölen från Uppsala Brygghus och kommer att lanseras inom kort.

Bryggeriets produkter kommer till att börja med att säljas på restauranger, barer och pubar i Uppsala och Stockholm. Till vintern kommer de att gå att köpa i Systembolagets lokala sortiment.

Personligen hoppas jag verkligen att även vi i andra delar av landet kommer att få tillgång till Uppsalas senaste stjärnskott på ölhimlen.

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*