Lammrostbiff från Backagården

Lammrostbiff från Backagården
Lammrostbiff från Backagården

Enkelt och lättlagat

Lammrostbiff är nog den enklaste styckningsdetaljen att grilla. Krydda och ge den en yta på grillen med locket öppet och direkt värme. Stäng sedan locket på grillen och grilla färdigt på indirekt värme till en innertemperatur på 54-55 grader. Låt den sedan vila i folie eller papper 5-10 minuter så stannar köttsaften kvar. Enklare kan det knappast bli. Självklart funkar det även bra att bryna dem i stekpannan och låta dem gå färdigt i ugnen på ca 175 grader. Gasolen eller kolen till grillen kanske är slut eller minusgraderna för många. Vad man väljer för tillbehör kan variera men just den här gången blev det rödvinssås, smashad ugnsrostad potatis och majskolv. Enkelt och gott. Lammrostbiff från Backagården på mitt eget sätt.

Lokal producerat lammkött – Lammrostbiff från Backagården

Jag brukar köpa lammkött på Backagården, på andra sidan Hackebergskogen, en knapp mil hemifrån. Där driver Ingrid och Ulf en gård med lammuppfödning och ägghöns.

Länk

Backagården gårdsbutik…

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*