Restaurang Sällskapet – Mitt i Skövde kulturcentrum

Albert Khalaf
Albert Khalaf

Restaurang Sällskapet ligger i Skövde kulturhus och är förutom en restaurang även bageri, café, bar och vinotek. Restaurangen drivs av Albert Khalaf som 1989 köpte dåvarande Restaurang Adriatica tillsammans med två kompanjoner. 1991 tog Albert över restaurangen på egen hand och döpte året efter om den till Parnassen, som var det ursprungliga namnet vid starten 1964. Restaurangen fick i samband med en större renovering 2013 namnet Sällskapet. Förutom restaurangen i gatuplan servar Restaurang Sällskapet konferenser och kongresser i kulturhusets övriga lokaler med mat och dryck. Det har gått 28 år sedan Albert gav sig in restaurangbranschen vilket inte alls var meningen. Han är i grunden byggnadsingenjör men när byggbranschen säckade ihop i slutet av 1980-talet beslutande han sig för att sadla om. Och på den vägen är det.

Albert är en man med många järn i elden och en stor portion energi. Förutom Restaurang Sällskapet driver han även Axevalla travrestaurang utanför Skara.

Arrangerar mässor

Som om inte det vore nog så arrangerar han även två mässor årligen. I mars är det Öl & Whiskymässan och i september är det dags för Vin & Delikatesmässan. Båda mässorna drar tusentals besökare och många entusiastiska utställare.

Till Restaurang Sällskapet är man alltid välkommen oavsett om man är sugen på en trerätters middag, ett glas vin i baren eller bara en kopp kaffe.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*