Citronlinguine med pilgrimsmusslor

Citronlinguine med pilgrimsmusslor
Citronlinguine med pilgrimsmusslor

Citronlinguine med pilgrimsmusslor – Lättlagat och gott

Citronlinguine med pilgrimsmusslor är en lättlagad, god och fräsch pastarätt som jag hittade på ica.se. Fräs bara ihop ingredienserna och tillsaft från citronen. Häll på vin och grädde och låt sjuda ihop några några minuter. Koka pastan och stek pilgrimsmusslorna i en annan panna under tiden. Blanda ihop pastan med såsen, rivet citronskal och persilja. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med musslorna.

Pilgrimsmusslor

Pilgrimsmussla är en av underarterna till Stor Kammussla, (Pecten maximus). Den förekommer utmed den europeiska atlantkusten från Norge till Iberiska halvön samt vid Brittiska öarna,  Madeira, Kanarieöarna och Azorerna. Namnet Pilgrimsmussla pilgrimsmussla kommer sig av att den är en symbol för aposteln Jakob och därför senare blev en symbol för pilgrimer som vallfärdade till hans grav i Santiago de Compostella i Spanien. Pilgrimsmussla heter Jakobsmuschel på tyska. Kammusslan kan simma korta sträckor genom att öppna och slå ihop skalen så att en vattenstråle bildas. Stor kammussla är hermafrodit och kan alltså anta både hankön och honkön. De kan däremot inte befrukta sig själva.

Välja vin

Ett vitt vin som inte har fatlagrats, tex en Chablis eller en Verdicchio, passar bra till.

Länk

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*