Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad

Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad
Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad

igår åt vi klubborna på den nygrillade kycklingen och idag forsätter vi med bröstfiléerna. Jag grillade majskycklingen i halvor med bbq-rubbing och första dagen åt vi klubborna med en varm klyftpotatissallad. (Receptet hittar du här), När middagen var uppäten och kycklingen hade kallnat skar jag loss bröstfiléerna och rensade ut bitar av resten. Det blev två härliga maträtter till för mig och Lena. Dags alltså för dag två på majskycklingen. Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad.

Smart att laga för mycket

Ibland är det smart att laga för mycket mat eftersom det blir rester över som kan användas i flera dagar. Grillad kyckling är perfekt att använda flera dagar i sträck. Den varma klyftpotatissalladen som blev över den första dagen fick nytt liv med hjälp av några minuter i stekpannan. Bröstfiléerna fick också åka med men på låg värme så att de inte skulle bli torra. Skinnet på filerna fick sitta kvar eftersom mycket av smaken från bbq-rubbingen sitter där.

Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad
Skriv ut receptet
Det här receptet utgår från receptet "Grillad majskycklning med varm klyftpotatissallad"

Grillat majskycklingbröst med ljummen klyftpotatissallad

Måltid: Huvudrätt
Kök: Svenskt
Sökord: Majskyckling, Potatissallad
Portioner: 2
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 2 grillade majskycklingfiléer (låt skinnet vara kvar)
  • 2 port klyftpotatissallad
  • 0,5 röd paprika i stavar

Gör så här

  • Värm majskycklingfiléerna försiktigt i lite olivolja i en stekpanna.
  • Blanda klyftpotatissalladen med paprikan och låt den åka med i stekpannan tills den är ljummen.
  • Servera med ett glas gott vin av valfri färg.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*