Italiensk salami olivolja och basilika -enklare blir det inte

Italiensk salami -enklare blir det inte
Italiensk salami -enklare blir det inte

Varför göra det svårt för sig? Italiensk salami, några droppar olivolja och ett par strimlade basilikablad är allt som behövs för ett gott drinktilltugg. Det passar bra nästan oavsett vad du dricker. Öl, prosecco, cava eller en cocktail. En mild kryddig italiensk salami är alltid gott. -Och enkelt. Det är så enkelt att göra att jag nästan glömde bort det. Italiensk salami olivolja och basilika -enklare blir det inte.

Salami

Salami är samlingsnamnet för lufttorkade, mjölksyrefermenterade, kryddade korvar från till exempel Italien, Spanien och Ungern. Den görs oftast på malt fläsk-, och nötkött. Namnet ”salami” kommer från pluralformen för italienskans ”salame”. Ursprunget för namnet är det italienska ”sale” för salt. Svenska varianter på salami är t.ex. prickig korv och medvurst.

 

Italiensk salami olivolja och basilika -enklare blir det inte

Italiensk salami -enklare blir det inte
Skriv ut receptet

Italiensk salami olivolja och pinjenötter

Måltid: Drinktilltugg, Förrätt
Kök: Italienskt
Sökord: Basilika, Olivolja, salami
Portioner: 4
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 100 gram tunt skivad italiensk salami
  • 4 basilikablad
  • olivolja

Gör så här

  • Skär skivorna i halvor och lägg upp på ett fat.
  • Strö den strimlade basilikan över salamin och ringla över lite god olivolja.

Övrigt

Servera för sig eller tillsammans med andra smårätter som antipasti eller drinktilltugg. 

Länkar

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*