Ny stekpanna för nya utmaningar i köket

Ny stekpanna för nya utmaningar i köket
Ny stekpanna för nya utmaningar i köket

Då var det dags för en ny stekpanna. Jag har under de senaste åren slitit ut 3-4 belagda stekpannor och börjar tröttna. Fördelen med belagda pannor är att de inte väger så mycket samt naturligtvis att de ”släpper” bra. Tyvärr är de ganska känsliga för omild behandling i form av för hög värme och vassa redskap. beläggningen tar stryk i båda fallen och förkortar livslängden på stekpannan. Så nu är det alltså dags för en ny stekpanna för nya utmaningar i köket.

Dags att prova en kolstålspanna utan beläggning

Min nya stekpanna heter de Buyer Lyonnaise Mineral B och har diametern 32 cm. Den är betydligt tyngre än mina belagda stekpannor men kanske lite lättare än gjutjärnspannan. Det följde med noggranna instruktioner för hur den skall hanteras och stekas in. Jag skall försöka att följa instruktionerna den här gången så kanske den håller längre. Det är tydligen viktigt att hetta upp den långsamt för att den inte skall slå sig.

Stål eller gjutjärn?

Det återstår att se. Gjutjärnspannor verkar i alla fall vara outslitliga. Vår lilla gjutjärnspanna har över 40 år på nacken och den är i högform fortfarande. Jag återkommer i ämnet om några år när kolstålspannan har fått bekänna färg.

 

Ny stekpanna för nya utmaningar i köket - Kammusslor
Ny stekpanna för nya utmaningar i köket – Kammusslor till tagliatelle

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

1 Comment

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*