Ridgeview på bubblande besök i Göteborg

Erika på SK Mat & Människor och Tom från Ridgeview
Erika på SK Mat & Människor och Tom från Ridgeview

Tom Surgey från den engelska vinproducenten Ridgeview var på besök i Göteborg igår. Vi besökte Göteborgs bästa restauranger och presenterade Ridgeview Sparkling Wines. Erika Eriksson som är Sommelier på stjärnkrogen SK Mat & Människor provade vinerna och fick höra Tom berätta allt om dem, och om Ridgeview.

Ridgeview i Sussex

Ridgeview är en Engelsk producent av mousserande viner och har sina vingårdar i Sussex i sydöstra England. Det har odlats vin i England sedan romartiden, men det var först på 1990-talet som det tog ordentlig fart. Ridgeview startade sin verksamhet 1995 och är idag en av de ledande producenterna i landet. Företaget startades av Mike och Chris Roberts och drivs fortfarande som ett familjeföretag. Ridgeview producerar årligen ca 250 000 flaskor vin på druvor från de egna odlingarna. Vinodlingarna är belägna en knapp mil från sydkusten och har i mångt och mycket liknande jordmån som den i Champagne. De båda ligger på samma kalkstensgrund som sträcker sig från norra bourgogne, via Champagne och Chablis, under Engelska kanalen till Sussex. Dock är medeltemperaturen ca två grader lägre i Sussex än i Champagne. Eftersom blomningen sker ungefär samtidigt så innebär temperaturskillnaden att druvorna mognar senare i Sussex som skördar 3-4 veckor efter Champagne.

Många utmärkelser

Ridgeview har under åren fått många både nationella och internationella utmärkelser. 2010 utnämndes Ridgeview Grosvenor Blanc de Blancs 2006 till världens bästa mousserande vin, vid Decanter World Wine Awards.

Official Sparkling Wine at 10 Downing Street

Som en extra fjäder i hatten kan nämnas att Ridgeview Cavendish är officiellt representationsvin hos den engelska premiärministern på Downing Street 10 i London.

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*