Öppen kycklingwrap med fetaost och avokado
 -fräscht och gott

Öppen kycklingwrap med fetaost och avokado

Öppen kycklingwrap med fetaost och avokado


Lite lättare mat efter helgernas frossande.

Igår kväll var jag sugen på något lätt och fräscht efter alla helgers frossande. Jag hade ett paket med tortillabröd som har legat vägen i brödlådan ett tag. Äntligen skulle de komma till nytta. Jag bestämde mig för att laga till en wrap med kyckling och begav mig ut på Internet på receptjakt. Det finns en och annan kyckling-wrapp skall du veta. Till slut fastnade jag för ett recept på Mitt Kök. Kycklingwrap med fetaost och avokado
. Det verkade fräscht och gott.

Recept med ”lokala anpassningar”

Receptet var ganska enkelt att följa men som vanligt blir det några avvikelser på grund av ”lokala anpassningar”. Kajsa Vargs tillskrivs uttrycket ”man tager vad man haver” vilket enligt fackkunskapen dock inte kan hittas någonstans i hennes skrifter. Jag hade majstortillas istället för vete-dito och jag hade några perfekt mogna körsbärstomater som också fick åka med. I övrigt följde jag receptet, och det med stor framgång måste jag säga. Öppen kycklingwrap med fetaost och avokado
 är verkligen fräscht och gott.

Öppen wrap – en kanonidé

Det blir nästan alltid så att man lägger för mycket i wrapen så att den inte går att vika ihop på ett vettigt sätt. Det blir ofta söligt och kladdigt att äta så jag bestämde mig för att prova en ny variant. Jag lade tortillabrödet i en djup tallrik och lade på kyckling och grönt för att sedan servera utan att vika ihop wrapen. Min tanke var att äta med kniv och gaffel tills det var lagom mycket kvar för att kunna vika ihop wrapen. En kanonidé om jag får säga det själv. Det funkade perfekt och såg dessutom väldigt snyggt och aptitretande ut. Var och en kan äta wrapen på sitt sätt. Antingen som en ”öppen wrap” eller ihopvikt. Italienarna äter ju sin ravioli både som kuddar och öppen så varför skulle inte mexikanarna kunna göra samma sak.

 

Öppen kycklingwrap med fetaost och avokado

Öppen kycklingwrap med fetaost och avokado

 

Recept – Mitt Kök

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*