Jag fick några sparrisar över från igår. Eftersom årets första sparris alltid serveras med hollandaisesås hemma hos mig så valde jag ett annat av mina favoritrecept till sparrisdag nummer två. Fänkål är en favorit så det fick bli en sallad på strimlad fänkål fräst i olivolja tillsammans med lite vitlök, blandad med babyspenat, ruccola och strimlad fänkålssalami. Parmesangratinerad vit sparris på fänkålssallad.
Parmesangratinerad vit sparris på fänkålssallad
Ingredienser
- 4 färska vita sparrisar
- 1 finstrimlad fänkål
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 100 gram fänkålssalami
- 1 näve babyspenat och ruccolasallad
- finriven parmesanost
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 min. (beroende på tjocklek)
- Lägg de lättkokta sparrisarna på ett smort fat och riv parmesan över. Gratinera tills sparrisen är klar.
- Fräs fänkål och vitlök utan att den får färg.
- Blanda den frästa fänkålen med babyspenat, ruccola och fänkålssalami och lägg upp på ett fat.
- Toppa med de gratinerade sparrisarna och riv över lite parmesanost.
Övrigt
Bli först med att kommentera