Vigrum Krog & Café -mitt ute på slätta

Vigrum Krog & Café -mitt ute på slätta.
Vigrum Krog & Café -mitt ute på slätta.

En dryg halvmil söder om Lidköping, mitt ute på slätta, ligger Vigrum Krog & Café. Det är en gårdsrestaurang, ett galleri och en kosthantverksbutik. Restaurangen som öppnade 2011 är inrymd i en ladugård från mitten på 1800-talet och alltsammans drivs av Tony och Agneta Abrahamsson.

Restaurangen sjunger på sista versen

Efter årets julbord kommer restaurangen att avvecklas eftersom Tony vill ha mera tid till att skulptera. ”Man gör olika saker vid olika tider i livet” tillägger han.

Söndagsmiddag på Vigrum Krog & Café

Söndagsmiddagen på Vigrum är populär och enligt servitrisen jag talade med så hade de haft det lite ”körigt” under dagen.

En fast förrätt och en fast dessert med en valfri varmrätt däremellan för 250 kr är mycket prisvärt. Dryck till maten tillkommer och här finns bland annat lokalt öl från Qwänum Mat & Malt samt god must från Resville Mathantverk som ligger nästgårds, att välja bland.

  • Förrätten, en skördesoppa samt tunna skivor skinka och korv med hackade rödbetor och senapsdressing, var fräscht och välsmakande.
  • Till varmrätt valde jag långbakat lamm från Flöje, en halvmil söderut, med vinsås, potatisstomp och grönt. Det var en riktigt höstig och rustik rätt somm passade perfekt en vacker brittsommardag som den här.
  • Desserten var en smaskig pavlovabakelse med lemoncurd och vaniljinkokta päron.

 

Eftersom jag körde bil fick jag avstå vinet till maten men jag lät mig väl smaka av must från Resville Mathanverk. Till förrätten en äppelmust, och till varmrätten en aroniamust som passade fantastiskt bra. Den var fyllig och inte för söt, vilket matchade det långbakade lammet väl.

Upplevelser inpå knuten

Allt som allt en mycket positiv upplevelse som jag inte hade fått uppleva utan konsultation av västsverige.com. Västsveriges officiella besöksguide. Tänk vad mycket det finns att smaka på och att uppleva alldeles inpå knuten.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*