Rostad röd paprika -Försvinnande gott

Rostad eller grillad röd paprika

Rostad eller grillad röd paprika är alltid gott. Antingen som en antipasto eller som ett tillhör till en varmrätt. Det är enkelt att göra och det är tur det, eftersom den alltid tar slut.

 

Rostad eller grillad röd paprika

Ingredienser

  • 4 st Röda eller gula paprikor.
  • 1 Vitlöksklyfta.
  • 3/4 dl Olivolja.
  • Svartpeppar och salt.

Gör så här

  1. Skölj, dela och kärna ur paprikorna.
  2. Pensla dem lätt med olivolja
  3. Lägg dem på en ungsplåt. (använd gärna bakplåtspapper)
  4. Rosta dem i 200 grader tills skalet svartnar. (Det behöver inte vara helt svart)
  5. Ta ut plåten med paprikorna och låt dem svalna.
  6. Häll olivoljan i en bunke.
  7. Skala och skiva vitlöksklyftan och lägg den i olivoljan.
  8. Dra av det svarta skalet på paprikorna.
  9. Strimla paprikorna och blanda dem med vitlöken i olivoljan.
  10. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera som en antipasto med t.e.x. oliver, eller som ett tillbehör till varmrätten.

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*