Smarta piroger -Lätta att göra och goda att äta

Smarta piroger -Lätta att göra och goda att äta
Smarta piroger -Lätta att göra och goda att äta

Piroger är smart mat. De är lätta att göra och passar bra i många olika sammanhang. Du kan äta piroger till lunch, ha med lunchlådan till jobbet, perfekt på picknicken eller varför inte som ett matigt mellanmål. Idag blev jag bjuden på lunch hos min äldsta dotter och hon hade gjort supergoda smördegspiroger. De var frasiga och hade en jättegod köttfärsfyllning med ost, kryddad creme fraîche och riven morot. Smarta piroger -Lätta att göra och goda att äta

Mina första piroger

När jag som barn tillsammans med familjen var i Finland och hälsade på hos min mors vännina som var krigsbarn i hennes hem under kriget, stötte jag på piroger för första gången. Under en badutflykt tog våra finska vänner fram termosar, läsk och något som såg ut som smaskiga krämbullar och gifflar. Härligt. Jag var riktigt sugen. Jag satte tänderna i en av ”gifflarna” och blev minst sagt överraskad. ”Giffeln” visade sig innehålla hackat kokt ägg. Inte vad jag hade räknat med precis. ”Krämbullarna” var än värre. De hade köttfärsfyllning. Det var mitt första möte med piroger och det kunde förmodligen inte ha blivit värre. Jag hade svårt för både krämbullar och piroger i flera år efteråt. Dessbättre gick det över, och idag gillar jag verkligen piroger i alla former.

Arlas lättlagade utflyktspiroger

Receptet till de här smarta pirogerna hittade min dotter på arla.se.

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*