Förrätternas förrätt. De flesta av oss har säkert ätit Toast Skagen vid mer än ett tillfälle. Den räknas som en av Sveriges vanligaste förrätter alla kategorier. Rättens skapare, den legendariske svenske kocken Tore Wretman lär, enligt en skröna, ha svängt ihop den med de råvaror som fanns tillgängliga på båten efter att ha hamnat i bleke under en seglingstävling på femtiotalet. En bra skröna om du frågar mig. Bra skrönor bör aldrig ifrågasättas. Toast Skagen med löjrom -ett säkert kort.
Toast Skagen är alltid ett bra val
Förutsatt att den är gjord på fina råvaror så är Toast Skagen alltid ett bra val. Detta oavsett om du sitter på krogen och skall välja förrätt eller om du river ditt hår för att komma på en förrätt som alla kommer att gilla till nyårsfesten hemma. Det är kanske inte den trendigaste förrätten men som sagt alltid ett bra val. Toast Skagen har många fördelar. Allt utom brödet kan du förbereda flera timmar i förväg. Räkröran står sig bra i kylen och löjrommen är ju redan klar att lägga upp.
Toast Skagen med löjrom
Ingredienser
- 4 skivor ljust formbröd skär bort kanterna
- 240 gram skalade räkor
- 100 gram löjrom
- 0,5 st finhackad rödlök
- 3 msk creme fraiche
- 4 msk majonnäs
- 0,5 kruka färsk hackad dill spara 4 vippor till garnering
- 4 st citronklyftor
- smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Blanda räkor, finhackad rödlök, dill, majonnäs och creme fraiche i en bunke. Ställ i kylen tills du skall lägga upp.
- Stek brödskivorna gyllene i smör.
- Lägg en brödskiva på varje tallrik. Fördela skagenröran på brödet och toppa med löjrommen.
- Garnera med en dillvippa och eventuellt en citronklyfta bredvid.
Bli först med att kommentera