Torbjörns pasta carbonara – Snabbt och gott

Torbjörns pasta carbonara

Ibland har man ingen lust att planera måltid och inköp i förväg. Då blir det till att laga det som kylskåpet förmår. Jag hittade en påse färsk tagliolini, ett halvt paket bacon, några ägg och en bit parmesanost. Hittar man de ingredienserna så är saken klar. Det blir pasta carbonara.

Torbjörns pasta carbonara

ingredienser (3 port)

  • 250 gram Pasta. (t.ex. tagliolini eller spagetthi)
  • 150 gram Bacon
  • 75 gram Riven parmesanost
  • 3 st Medelstora ägg
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt på pastakastrullen med saltat vatten.

  1. Strimla och stek baconet. (Stek inte för hårt).
  2. Knäck äggen i en bunke och blanda med osten.
  3. Koka pastan och sila av vattnet.
  4. Blanda pastan med ägg/ost-blandningen.
  5. Lägg upp i djupa tallrikar och ge varje portion några drag med svartpepparkvarnen

Servera omedelbart. Gärna med ett glas gott italiensk rödvin till.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

1 Comment

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*