Kvällsmacka med stekt inlagd strömming -inte att leka med

Kvällsmacka med stekt inlagd strömming -inte att leka med
Kvällsmacka med stekt inlagd strömming -inte att leka med

Nu är det oktober och regn och rusk hör till vanligheterna. Det börjar bli lite kyligt, mörknar tidigt och jag har bokat tid för byte till vinterdäck. Med andra ord hösten är här på allvar. Hösten är en perfekt tid för själavård i form av en promenad i ruskvädret följt av en varm bastu med en öl som sällskap. Efter bastun har man blivit lite sugen på en kvällsmacka. Vad kan då passa bättre än en kvällsmacka med stekt inlagd strömming. Busenkelt och jättegott och den tar dessutom mindre än fem minuter att svänga ihop.

Lägga in själv eller inte…

Den förutseende har naturligtvis redan för ett par dagar sedan stek och lagt in strömmingsflundrorna så att de bara är att hämta i kylskåpet. I de flesta fall har jag tyvärr inte den framförhållningen. Mina strömmingsflundror fångar jag stekta, inlagda och färdiga i fiskdisken eller sillhyllan i affären. Så även den här gången. Jag lägger inga värderingar i om det ena sättet är bättre än det andra. Det viktigaste för mig är att få en god kvällsmacka. Och det får jag.

Gör så här -det kan inte bli mycket enklare

Strömmingsmacka -grymt gott
Strömmingsmacka -grymt gott
  1. Bred smör på en skiva kavring
  2. Lägg på en liten näve blandsallad
  3. Lägg på en strömmningsflundra
  4. Riv lite Västerbottensost över
  • -Voilá, en favoritmacka är klar att ätas.

Att dricka till…

Vad man dricker till är naturligtvis en fråga om tycke och smak men för mig finns det bara två alternativ. Öl eller Öl och snaps.

Länkar till andra strömmingsmackor

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

2 Comments

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*