Fried Potato Peels -friterade potatisskal

Fried Potato Peels -friterade potatisskal
Fried Potato Peels -friterade potatisskal

Friterade potatisskal eller ”Fried Potato Peels” som det heter i de flesta menyer. Även i de svenska. De kan serveras på ett antal olika sätt. När de kallas ”peels” är det oftast fråga om tunna friterade potatisskal. -Potatisskalschips. ”Skins” eller ”jackets” är lite tjockare eller ibland till och med halva urgröpta potatisar. Då brukar de gratineras med ost och eventuellt även innehålla någon fyllning. Fried Potato Peels -friterade potatisskal.

Gör dina egna Fried Potato Peels

Det är enkelt att göra Fried Potato Peels. Bara skala några potatisar och fritera skalen. Låt dem rinna av och salta. Servera dem sedan tillsammans med en god dipsås som ett drinktilltugg.

Friterade potatisskal med västerbottensmajo -försvinnande gott
Skriv ut receptet

Friterade potatisskal

Måltid: Drinktilltugg, Snacks
Kök: Svenskt
Sökord: Potatis, Potatisskal
Portioner: 4 drinktilltugg
Författare: Torbjörns Tips

Ingredienser

  • 300 gram potatisskal
  • frityrolja
  • salt

Gör så här

  • Skölj potatisskalen och låt dem rinna av ordentligt.
  • Värm oljan till ca 170-180 °C i en frityrgryta och lägg i potatisskalen. Fritera i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna. (Tänkt på att ha ett lock tillhands om oljan skulle ta eld)
    Potatisskal i frityrgrytan
  • Lägg potatisskalen på hushållspapper och salta efter tycke och smak.
    Friterade potatisskal rinner av

Övrigt

Oljans temperatur sjunker när du lägger i potatisskalen varför det kan vara klokt fritera i ett par omgångar.
RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.

Betyg





*