Fullsatt Winemakers Dinner på Araslöv Golf & Resort

Fullsatt Winemakers Dinner på Araslöv Golf & Resort
Fullsatt Winemakers Dinner på Araslöv Golf & Resort

Igår kväll var det winemakers dinner på Araslöv Golf & Resort strax utanför Kristianstad. Det var Enrico Olivieri från Casa Vinicola Sartori som var på besök och guidade oss genom kvällens viner. Sartori är en gammal vinproducent från den lilla staden Negrar nära Verona i den norditalienska regionen Veneto som producerar viner från bland annat Soave och Valpolicella.

Skräddarsydd meny

Enrico Olivieri berättade att familjeföretaget som grundades av Pietro Sartori i år firar sitt 120-årsjubileum och hör därmed till de äldre vinföretagen i regionen. Kvällen till ära hade restaurangchef Martin Skoog och sommelier Cecilia Köhler specialkomponerat en femrätters måltid som skräddarsytts för vinerna.

Fullsatt Winemakers Dinner på Araslöv Golf & Resort

Det var fullsatt i matsalen på Araslöv Golf & Resort vilket innebar att 45 gäster hade hade slutit upp för att njuta av de goda vinerna och den fantastiska maten. Att dessutom få höra Enrico berätta mera om vinproducenten och vinerna gladde de intresserade gästerna. Eftersom vi huserade på en golfbana så innebar det att det naturligtvis fanns golfspelare i sällskapet. En av dem skulle spela vintergolf på söndagsmorgonen oavsett temperatur. Prognosen på -8 grader avskräckte inte det minsta. Araslöv Golf & Resort är en privatägd anläggning där det verkligen satsas på framtiden. Här finns två 18-håls golfbanor och som tillägg till det befintliga hotellet på den södra banan byggdes i anslutning till klubbhuset och restaurangen, under fjolåret två ”skånelängor” med sammanlagt 2o-talet hotellrum.

Menyn Winemakers Dinner på Araslöv Golf & Resort

Menyn och vinerna

  • Hummermousseline, Sabayonne och jordärtskocka – Sartori Soave Organic 2015
  • Gös, pancetta och tryffel – Sartori Marani Bianco Veronese IGT 2014
  • Lamm, rotselleri, fikon och brysselkål – Sartori Regolo Ripasso 2014
  • Hjort, choklad, enbär och jordärtskocka – Sartori Amarone DOC 2014
  • Kärnmjölk, choklad och kola – Sartori Rerum Recioto della Valpolicella 2013

 

 

 

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*