Nya krögare och ny bakficka på Domtrappkällaren i Uppsala

domtrappkällaren Daniel & Anders

Anrika Domtrappkällaren i Uppsala har sedan augusti nya krögare i Daniel Eriksson och Anders Stenström. Båda har lång erfarenhet av krogbranschen. Daniel som produktchef och säljare hos vinimportören AMKA och Beer Enthusiast. Anders drev tidigare Domtrappkällaren tillsammans med sina föräldrar.

Gästerna kommer fortfarande att känna igen sig i valven på Domtrappkällaren, som ligger i ett av Uppsalas äldsta hus med anor från 1200-talet. Daniel och Anders kommer att fortsätta med luncherna som vanligt och satsa på att förnya kvällsrestaurangen. De kommer med sina gemensamma kunskaper och erfarenheter att jobba för att utveckla både mat och dryck till nya dimensioner. Inriktningen på maten kommer att vara svensk, men luta åt Franrike. Ambitionen hos de nya krögarna är att erbjuda gästerna högklassig mat och dryck, med god service i en unik miljö.

En ny bakficka

En helt ny satsning är den nya bakfickan, ”DomCraft Beer G&T Food”, som ligger i övervåningen med egen ingång från S:t Eriks gränd. Här kommer tonvikten att ligga på, som namnet antyder, craft beer (hantverksöl) och Gin & Tonic. Gästerna kommer att kunna välja på, inte mindre än, 20 olika öl på fat och 20 olika Gin & Tonics. Menyn kommer inte att vara en traditionell pubmeny med hamburgare och fish & chips. Daniel och Anders vill ta vara på restaurangens högklassiga kök, och istället erbjuda enkla men vällagade rätter med dragning åt husmanskost.

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*