Matkasse -fem bra rätter av fem möjliga

Matkasse -fem bra rätter av fem möjliga
Matkasse -fem bra rätter av fem möjliga

Det är inte helt enkelt att få en matkasse levererad till dörren där jag bor. Det visade sig att den enda som erbjöd hemleverans var Hello Fresh. De inledde sin verksamhet i Sverige 2019 och är således en relativt ny aktör på den svenska marknaden. Hello Fresh med säte i Berlin grundades 2011 är enligt egen utsago världens ledande leverantör av ”meal kit”, matkassar. De har verksamhet i 12 länder och levererade 2019 mer än 280 miljoner måltider till nästan 3 miljoner kunder.

Matkassar -ett storstadsfenomen?

Är det att leveranskonstnaderna som förlåt uttrycket ”äter upp” marginalerna som gör att det kan vara svårt att få hemleverans av matkassar om man bor utanför storstadsregionerna? Det kan i alla fall säkert vara en bidragande orsak. Den svenska matjätten ICA levererar gärna matkassar till mig men då måste de hämtas i en ICA-butik. Trist, men lättförståeligt eftersom det både sänker fraktkostnaderna och driver besök till butikerna.

Hello Fresh -fem bra rätter av fem möjliga

Jag testade alltså en matkasse från Hello Fresh med fem måltider och blev glatt överraskad. I matkassen som egentligen var en kartong fanns en kylpåse med kylvaror och fem bruna papperspåsar med en färgmarkering på. Färgmarkeringen hade korresponderande receptkort för respektive rätt. Smart och enkelt. Välj ut vilket recept du vill laga, ta fram rätt varupåse, de kylvaror som hör till och kör igång.

Tydliga receptkort

Receptkorten är tydliga och pedagogiska med ingredienser och enkla stegvisa instruktioner med bilder.

 

Resultatet blev riktigt gott -Kryddiga koftawraps med blandfärs, picklad rödlök och ostdressing
Resultatet blev riktigt gott -Kryddiga koftawraps med blandfärs, picklad rödlök och ostdressing

 

Inga rester som behöver slängas

Det känns bra att alla ingredienserna går åt och att det inte blir några rester kvar som åker i soporna. Å andra sidan så går det förmodligen att diskutera om alla förpackningar som innehåller ganska lite är så bra. Det skulle vara intressant att se en miljödeklaration för matkassar där alla faktorer vägs in. Produktion, transporter och förpackningar m.m.

Tidigare inlägg om matkassar

 

 

 

 

 

RSS
Följ via E-mail
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
LINKEDIN
Bloglovin

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*